Гладен ли си за нещо ново?

Открий духа на добрата храна в най-новия ресторант на Пловдив - Smokini!

Откакто светът се върти и светува, един ритуал съпровожда всеки ден, радва сетивата ни, осигурява заряда за нашите тела и емоции. Храненето ни събира около масата с любими и близки, със стари и нови приятели. Споделяме храна, в която се комбинират качествени съставки, вкусове и цветове. Да създадеш вдъхновяваща храна, която сплотява хората е приключение в кулинарното майсторство.

food-1351287_1920.jpg

Не е ли храненето показател за нашия усет и общуване с живота? Да създадеш качествено ястие е форма на изкуство, любов и майсторство. Добрата храна източник на изобилие и вдъхновение, а качествената храна е с добър и гарантиран произход. Умелото и вежливо обслужване е придружаващ, естествен елемент на качествена кухня. Затова отдаваме първостепенно значение на качеството и безкомпромисния подбор на съставките, които участват в едно ястие. Отпечатъци в менюто на ресторанта оставиха традиционните Българска и Балканска кухня, както и Италианската и Средиземноморската кухня.

„Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа кой си”, казва Жан Антелм Брия-Саварен. Знаменитият френски философ на кулинарията наблюдавал директната връзка между вкусовете и човешката психология, а размишленията му по темата са направили мост между вековете.

„Хапни нещо!”, обичаше да казва упорито един от героите в обожавания филми „Боен Клуб”, карайки Брад Пит да хапне нещо пред него без успех. Той смяташе, че тайните на човек могат да бъдат разгадани лесно, ако просто наблюдаваш човек по време на хранене.Чертите на характерът се изразяват в жестовете, които несъзнателно правим по време на хранене.

table-1469719_1920.jpg

Отделихме достойно място и на вегетариански ястия, защото знаем, че изборът на хората да се хранят по този начин не е причина за компромис с вкуса. Преди да знаем какво е добър ресторант обаче, си спомняме, че колкото по-благоразположени сме духом, докато се наслаждаваме на дадена кухня, толкова повече усещаме колко пълноцветен е животът.

Здравословни, социални и духовни причини за изборите ни на храна, се събират в едно, а ние сме предизвикани да удовлетворим всички тях, защото те вървят заедно. Многообразието от годишни сезони тук дарява плодове, зеленчуци, подправки и билки, които фантазията и познанията ни комбинират по безкрайни начини, докато винаги остава още една новост, което може да се сътвори в кухнята на “Smokini”.

eating-601581_1920.jpg

При нас ще откриете вариации на класическите обичани ястия до кулинарни приключения с авангарден привкус. Вдъхновени сме да живеем пълноценно, наслаждавайки се напълно на моментите, които споделяме. Нашето вдъхновение е насладата, която вие изпитвате в ресторанта.

Пловдив заслужава добри места за лични и бизнес срещи, места за отдих и спокойствие, пълна наслада и забавление. Smokini съвсем скоро отвори врати и се намира в сърцето на Града на седемте тепета. При нас ще разпознаете отношението, грижата и обичта ни към Пловдив. За нас е радост и чест да се погрижим за храната и обслужването с финес, а комбинацията от урбанистичен интериорен дизайн и атмосфера, ще ви предразположат да се чувствате комфортно и специални.

Добре дошли и Бон Апети в Smokini!