Ново меню есен-зима 2017 в Smokini

Топлите есенни цветове и изобилието от сочни есенни зеленчуци и плодове скоро ще отстъпят мястото си на пухкав сняг и меки шалове, на уютни вечери пред камината в очакване на така вълнуващите зимните празници. Топлите супи и вкусни печива, червеното вино и дългите задушевни разговори с приятели сред уюта на Smokini - новия ресторант в Пловдив са онази радост и наслада, които можем да дарим на сетивата си в студените дни.

Златната есен, носеща великолепни аромати, пъстри цветове и вкусове, е при нас за да бъде заменена скоро с магията на зимния сезон, с неговия пухкав сняг и бяла красота. Сега лудориите на топлото лято са спомен, към който се връщаме с удоволствие докато търсим уюта на весело пукащ в камината огън и жадуваме да стоплим телата си с гореща супа, сочни печива или изкусно овкусени зеленчукови ястия. Наливаме си искрящи чаши рубинено червено вино, палим ароматни свещи и се заобикаляме с добри приятели, за които сме уверени че ще внесат комфорт в душите ни. Тези споделени моменти на уют и вкусна храна ни накарат да се чувстваме в безопасност, да се отпуснем и да се насладим.

Концепцията на Smokini – новия ресторант на Пловдив залага точно на това усещане за великолепно прекарано време, за наслада и за лек гъдел от приключението. Ресторантът предлага кратко меню, което бива подменяно всеки сезон, с цел да се придържа към тази първоначална идея на откривателство, на нови вкусове и приключенско преживяване. Новото есенно-зимно меню на този иновативен ресторант в Пловдив залага на различни съчетания с месо, но също и разнообразни ястия специално приготвени за вегани и вегетарианци.

Нека открехнем вратата към предлаганите в модерния нов ресторант на Пловдив есенни и зимни ястия, да разгледаме какво ново ще се предлага на приключенски настроените гости. Трябва да отбележим, че в новото зимно меню иновативния нов ресторант в Пловдив залага на нови изненадващи предложения и вкусове, но също запазва утвърдените и любими на гостите ястия.

Есента е тук, зимата следва по стъпките ѝ…

Преди да се впуснем в описанието на всички нови допълнения в есенно-зимното меню на новия ресторант на Пловдив, искаме да подчертаем че гостите ще могат да поръчват и от другите познати им вече ястия от менюто ни.

Изборът на салати в есенно-зимното меню на ресторант Smokini става все по-труден. Към вече познатите изкушения се добавят цели шест нови и свежи салати. Изборът е между:

Познатите предястия в менюто на иновативния нов ресторант в Пловдив се разнообразяват с пет нови предложения като:

При основните ястия с телешко, свинско и пилешко месо, новите предложения в есенно-зимното меню на модерния нов ресторант на Пловдив са отново шест и са изключително любопитни. Сред тях са:

 • Сърф енд търф или шпиковано телешко бон филе с мус от гъши пате, върху легло от сотирани тигрови скариди с териаки, гарнирани с картофен маш и полято с основен сос. Ястието съчетава в себе си четирите земни елемента, а именно въздух - мус от гъши пате; вода - тигровите скариди; земя - картофен маш; огън - шпикованото телешко бон филе). Ястието е особено популярно в САЩ, Канада и Австралия, като често се поднася и в британските пъбове. 
 • Телешко бон филе с карамелизирана тиква и плодово чътни, което е индийско ястие наподобяващо лютеница, приготвяно от много зеленчуци, местни плодове и подправки 
 • Шпиковано свинско бон филе със синьо сирене, увито в хрупкав бекон, дижонска горчица, гарнирано с картофен маш и грейви сос 
 • Пълнен свински котлет с моцарела и домати конкасе, гарниран с печени картофи и основен сос 
 • Пилешко филе запечено със скаморца върху канапе от аспержи и крем кафе дьо пари
 • Пилешко филе, шпиковано с бекон и ементал върху канапе от билков ориз и домашен беарнез сос 

Новите рибни изкушения в меню есен-зима на приключенския нов ресторант в Пловдив включват:

 • Стек от червенопер тон, поднесен върху листен микс, с лимонена пяна
 • Стек от сьомга су вид, запечен с билкова масло, гарниран с талиатели от тиквички и моркови
 • Цитрусова сьомга на плоча, гарниран с лимонови моркови
 • Филе от пъстърва с орехов крем фреш и лимоново ризото 
 • Филе лаврак с лимонови моркови 
 • Филе риба сайд, гарниран с талиатели от моркови и тиквички и лимонов сос

Както може да се предположи, новите десерти в менюто също са великолепни. Предложенията включват:

Не трябва да забравяме и специалните и разнообразни гозби, които ще присъстват в приготвяното обедно меню в ресторанта в Пловдив.

Есенно-зимните ястия и подходящото вино за тях

Ястията от новото есенно-зимно меню са по-тежки и за тях най-подходящи са розето и червеното вино, които с лекота стоплят душите и телата ни през хладните вечери. Smokini - новия ресторант в Пловдив предлага прекрасна винена листа с розе и подбрани червени вина, които бихте оценили.

Полезни за здравето

Хранителният ни режим през есента и зимата трябва да е здравословен, тъй като започваме да прекарваме все по-малко време на вън и отделяме все по-малко време за спорт. В същото време, броят на часовете вкъщи, пред телевизора и около масата става все по-голям, а това може да доведе до натрупване на килограми.

Не бива да забравяме, че от качеството и вида на храната, с която се храним зависи дали ще сме в добро общо състояние и дали ще можем да се справим с настинките. Да, разнообразието на плодове и зеленчуци не е толкова голямо както през лятото, но пък тези от тях които са узрели през есента и цитрусите през зимата са истинско богатство и извор на витамини, минерали, фибри и други полезни вещества.  

Заповядайте да опитате новото меню есен – зима 2017

Навън става все по-студено, но ниските температури носят към нас светли празници – много именни дни, честване на Коледа, и още безброй празници със започването на новата година. От комините се вие дим, светлината грее през прозорците, носи се мирис на джинджифилови сладки и ароматни печени кори от мандарини и портокали. Smokini приканва с уюта си и ви примамва да влезете, да се отпуснете и да се насладите на богатите на витамини салати, на горещите супи и сочните печива, на прекрасните десерти и специална винена листа. Позволете на тези моменти да ви се случат, споделете ги с близки хора, насладете им се...