Слънчева градина и тераса на Smokini

Слънце и сянка, уютен интериор, прекрасни цветя, свежест и впечатляващо лятно меню – тази отпускаща атмосфера очаква посетителите на Smokini - иновативният ресторант на Пловдив. Всичко това, както и безупречното обслужване са част от причините да посетите мястото, а след това да се връщате отново тук за прохладна вечеря през цялото лято.

Има толкова много причини да посетите Ресторант Smokini, а съвсем скоро се добави още една, която е толкова изкушаваща, че няма да може да и устоите. С настъпването на лятото, това чудно хубаво местенце на емблематичната ул. Отец Паисий в Пловдив отвори отново за посетители своята тераса и градина. Така търсената сянка по време на горещите летни дни и прохладата в дългите нощи над града вече са възможни и ви очакват в любимия Ресторант Smokini, само на метри от главната пешеходна зона в културната столица на България.

Photo of Smokini's terrace overlooking Otets Paisiy street

Зажаднели за вечеря на открито, за така типичното за Пловдив спокойствие и бохемска атмосфера, всички гости на Ресторант Smokini вече могат да запазят маса и да се потопят в прекрасната и лежерна атмосфера, която се усеща тук. Терасата е просторна, с изглед към самата улица Отец Паисий, където наскоро при разкопки бяха открити златни монети.

Всички посетители на Smokini - иновативния ресторант на Пловдив са добре дошли, за да си похапнат от познатите им вече вкусни ястия, както и да опитат новите изкушаващи летни предложения от менюто. А те отново са различни и в унисон с признатите световни кулинарни тенденции и практики на съвременната кухня. Предлаганите ястия са подбрани според зреещите в сезона зеленчуци и плодове, като ресторанта продължава да глези и със специално обедно меню, което е различно за всеки ден от седмицата.

Smokini-garden-bottles.jpeg

Освен с тераса, приключенският ресторант на Пловдив се радва и на прекрасна градина. Често гостите ни споделят, че когато дойдат тук сякаш попадат в друг свят – просторен и цветен, и сякаш скрит от целия свят. Различното в градината е, че предлага кът с декоративни смокини, които са талисмана на екипа ни. Освен тях, с радост се грижим за приятен кът със свежи подправки, които използваме за украса по време на плейтване на ястията. Сред подправките ни собствено производство са свежа мента и розмарин, босилек и мащерка. Разбира се, градината ни е отрупана с цветя, чиито слънчеви цветове радват очите и се съчетават умело с интериора. Градината е с разчупена форма, изключително подходяща за малки компании от четирима – петима приятели.

Candid shot of Smokini's garden with flowers in the foreground

Както винаги, шеф готвачите в кухнята използват в гозбите си съставки от най-високо качество и така постигат отличен вкус. В менюто на приключенския ресторант на Пловдив се предлагат блюда, които са подходящи както за вегетарианци, така и за вегани. Сред предлаганите ястия има разнообразни свежи салати, интересни съчетания на продукти, и десерти на които не може да се устои. Както винаги, винената листа е на изключително високо ниво, подбрана умело спрямо концепцията за ново лятно меню на ресторант Smokini в Пловдив.

Всички са добре дошли!

Може да разгледате още от градината ни в снимки...