14 Февруари - Приключение за двама

Дойде и най-романтичния месец от годината.

Виното и любовта са наистина необикновена двойка. Свързват ги толкова много неща, че дори и тези, които искат да ги разделят, не могат да измислят поне една смислена причина, тази двойка да не остане заедно и вечно влюбена. 

За любовта казват, че e като виното и обратното – замайват, опияняват, правят цветовете по-ярки и вълнуващи. Силното начало е гарантирано, ако ги оставим да подишат на свобода. Но след първите решителни глътки химичното взaимодействие предизвиква бурна реакция и ако са истински – дават силен послевкус, който остава в годините. 

Няма любов без вино и няма вино без любов. Нищо друго не опиянява сладко-горчиво като тях, никоя напитка, никое чувство. И с тези прекрасни мисли в навечерието на празника на виното и любовта ресторант Smokini подготви специални предложения за този романтичен ден. Опияняващите ни предложения включват в себе си дъга от вкусове и незабравими компоненти, съчетани в рецепти за вашия любовен ден.

  • В менюто ни са се вплели терин от морски дарове, поднесен със сотирана мида, аио̀ли емулсия със шафран и багета с двуцветен хайвер.
  • Гъши пастет с домашна гризина, коричка от ядки и билки, гарнирано със сотирано селъри.
  • Галантин от пиле с билкова коричка, ядки от шам фастък, пълнен с гъши пате, върху канапе от шафраново ризото с каперси, полято с портвайн жу сос и пюре от броколи.
  • Свински роуст с хрупкава коричка, поднесено със сотирани зеленчуци и пюре от кореноплодни, полято с печено жу и ароматни подправки.
  • А десертите ще оставим за изненада и разкож на финала на вечерта.

„Виното е едно от най-цивилизованите и най-естествени неща в света, развити до най-голямо съвършенство. То предлага по-голям набор от забавление и чувство вероятно от всяко друго нещо на чистото усещане.”
Ърнест Хемингуей

За резервации: +359 999 000 996