Дефиле Вино и Гурме 2019

Отбелязвайки титлата Европейска столица на културата за 2019 г. и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град, своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях. 


Предстои петото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 11 – 12.05.2019г. 

Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 11:00 ч. в началото на Стария град, съпроводено от богатата музикална програма, след която по традиция ще ви поведем на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.
Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя до 18:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.
Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. 

Всеки жетон дава право на една дегустация. 

Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и държачи се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби - участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали и по анкетните карти, които попълват. 

Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.