Екзотично приключение в света на десертите

Лятото е в разгара си и предразполага за дълги вечерни срещи и разговори под звездите. Обръщаме специално внимание на десерта, защото то е част от нашето хранене и прекрасен завършек на една вечеря.                                                                                  

Защо избрахме да направим специална вечер за десертите?

С уважение към стандартните десерти и поднасянето им ние решихме да експериментираме като организираме вечери на различните десерти.
Често подготовката на десерт изисква време, старание и внимание към детайла. Не всеки ден може да си угодим да похапваме хайвер от киви, мус от бадеми, солен карамел или други богати на интересни вкусове десерти. Обръщаме по-специално внимание, защото искаме заедно да се впуснем в света на сладките изкушения и да опитаме от магията на десертния свят. Само така ще разберем как добрия десерт влияе на начина, по който възприемаме заобикалящата ни среда. 

Често изненадваме нашите клиенти със специални десерти и виждаме, че желанието да се опитат нови и интересни сладки изкушения е силно. За това кулинарния екип на ресторант Smokini ще направи специално две незабравими вечери, в които нашите шеф готвачи ще ви отведат на едно екзотично приключение в света на десертите. В желанието си да направим така, че нашите гости да се чувстват специални и да задоволяваме техните непрекъснати търсения, решихме да посветим вечери на десерта.

Ето и няколко цитата, които ни вдъхновиха:

"Никога преди природата не е концентрирала такова богатство от ценни хранителни вещества в такова малко пространство, както когато го е сторила с какаовото зърно.” - Александър фон Хумболт (немски изследовател, географ и пътешественик)

“Какаото е божествена напитка, която засилва имунитета и премахва умората. Една чаша от това вълшебно питие зарежда с такава сила, че човек може да ходи цял ден без да изпита умора “ - Eрнан Кортес ( испански конкистадор, завоевател на Мексико)

"Ще вземеш малко шоколад, малко бонбони, ще добавиш също такава порция курабии и всичко това ще счукаш и хубавичко ще го размесиш. Щом приготвиш лекарството, аз ще го взема. Това много помага против температура.” - “Карлсон, който живее на покрива" 

“Това, което виждаш пред себе си, приятелю, е резултат от живот изпълнен с шоколад.” - Катрин Хепбърн

„Шоколадът е естественият начин да се "очовечи” понеделника." – Анонимен