Блогът на един ресторант. За храната, виното и Пловдив.

Искаш да знаеш тайните на вкусната кухня? На правилното място си - блогът ни разказва за приготвянето на ястия, комбинирането на съставки, подправки и методите на обработка. В блогът ни можеш да научиш повече и за любимия ни град - Пловдив.

Zuccero smokini autograph

Zucchero в Smokini

На 23 юли 2018 Пловдив посрещна бащата на италианския блус - Дзукеро Форначари.

Tai lopez 4

Готвачът на Стинг: интервю с Тай Лопез

Стинг и Шаги направиха два великолепни концерта в Античния театър в Пловдив миналата седмица, а ресторант Smokini имаше огромна привилегия и удоволствие да бъде домакин на дългоочаквания екип и да бъде ресторантът, който посрещна и нахрани музикантите по време на посещението им в града.

Photo of smokini's inner garden with a table with meals and lemonade

Слънчевата тераса и градина на Smokini

Слънце и сянка, уютен интериор, прекрасни цветя, свежест и впечатляващо лятно меню – тази отпускаща атмосфера очаква посетителите на Smokini - иновативният ресторант на Пловдив.

Figs 1620590 1280

Смокините - плодове на дълголетието

Сладкото изкушава голям процент от нас, но носи и доста вреди на организма ни. За щастие обаче захарта може да се замени с плодове. Едни от най-полезните и древни плодове са смокините, които са дали името си на Smokini - иновативния ресторант в Пловдив.

Spring meadow

Пролет в Smokini

Пролетта е прераждане, събуждане за нов живот. Дните стават по-дълги, по-топли и по-приятни, а човешката душа се стопля. През пролетта е добре да приемаме повече плодове и зеленчуци, да правим разходки на свеж въздух, да поглезим сетивата си.

Bag gypsofilia seeds 1716655 960 720%281%29

8-ми март

Най-красивият празник - признание за жената, майката, любимата

Taylor kiser 361161 unsplash

Животът без глутен

...каприз, мода или необходимост

Vegetable skewer 3317060 1920

Какво е да си вегетарианец или веган?

Екипът зад изкушаващата меню листа е подготвил апетитни и здравословни предложения за всички, включително вегани и вегетарианци.

487901986 66653fabf0 z

В памет на Пол Бокюз

В памет на световноизвестният френски готвач Пол Бокюз...

Gaelle marcel 324884 unsplash

Чесънът - полезност и приложение в кухнята

Наложил името си сред почитателите на иновативната кухня в града, Smokini – новият ресторант в Пловдив, очарова гостите си с уютна обстановка, вкусна храна и великолепно обслужване.