Блогът на един ресторант. 
За храната, виното и Пловдив.

Искаш да знаеш тайните на вкусната кухня? На правилното място си - блогът ни разказва за приготвянето на ястия, комбинирането на съставки, подправки и методите на обработка. В блогът ни можеш да научиш повече и за любимия ни град - Пловдив.

Животът без глутен

...каприз, мода или необходимост

Какво е да си вегетарианец или веган

Екипът зад изкушаващата меню листа е подготвил апетитни и здравословни предложения за всички, включително вегани и вегетарианци.

В памет на Пол Бокюз

В памет на световноизвестният френски готвач Пол Бокюз....

Чесънът - полезност и приложение в кухнята

Наложил името си сред почитателите на иновативната кухня в града, Smokini – новият ресторант в Пловдив, очарова гостите си с уютна обстановка, вкусна храна и великолепно обслужване. Усилията, които полага екипът в кухнята, и вниманието при използването на качествени и полезни съставки в приготвянето на ястията, не остава незабелязано. Това са онези малки детайли, които карат посетителите да се връщат отново, докато от клиенти се превърнат в чести гости, а накрая и в добри приятели.

1-ви рожден ден Smokini

На 1ви декември ресторант Smokini в Пловдив празнува първия си рожден ден! Отбелязвайки празника си, екипът иска да изрази своята благодарност за подкрепата на клиенти и гости при откриването и тези първи месеци на съществуване. Уютното ново място за хранене е само на метри от главната пешеходна улица на града и привлича с приключенски дух, иновативна кухня и отлично обслужване.

Ново меню есен-зима 2017 в Smokini

Топлите есенни цветове и изобилието от сочни есенни зеленчуци и плодове скоро ще отстъпят мястото си на пухкав сняг и меки шалове, на уютни вечери пред камината в очакване на така вълнуващите зимните празници. Топлите супи и вкусни печива, червеното вино и дългите задушевни разговори с приятели сред уюта на Smokini - новия ресторант в Пловдив са онази радост и наслада, които можем да дарим на сетивата си в студените дни.

33 най-често използвани билки в кухнята на Smokini – част 2

Уютен и прекрасен, Smokini – новият ресторант в Пловдив, е разположен в сърцето на града, за да предложи новаторско меню с превъзходни ястия. Вкусовете в това приятно място за хапване са перфектно балансирани, благодарение на умелото използване на билки и подправки. Насладете им се!

33 най-често използвани билки в кухнята на Smokini - част 1

Уютен и прекрасен, Smokini – новият ресторант в Пловдив, е разположен в сърцето на града, за да предложи новаторско меню с превъзходни ястия. Вкусовете в това приятно място за хапване са перфектно балансирани, благодарение на умелото използване на билки и подправки. Насладете им се!

Какво да хапваме през лятото – подходящи храни за летния сезон

Изобилие от пресни и свежи зеленчуци, вкусни ястия с малко термична обработка, великолепна винена листа и един прекрасен нов ресторант с чудесен интериор предразполагащ за задушевни разговори с приятели през дългите летни вечери… Всичко това е възможно в Smokini - новия ресторант в Пловдив.

Какво вино подхожда най-много на ястията в Smokini

Великолепна и здравословна напитка, виното дава приятна цялост на всяка вечеря. Когато е съчетано в хармония с поднесената храна, то носи несравнима наслада на всички сетива. Нека разберем какво вино подхожда най-добре на ястията от менюто на новия ресторант в Пловдив – Smokini. А след това ще научим и какви са ползите за здравето, които носи виното